Ledersamlingen som har hatt et år pause foregikk i år på Holmenkollen hotell med 90 deltakere den 10. og 11. mars i år.
Som eneste ansattrepresentant i år møtte undertegnede opp for å få et innblikk i strategier og ståa i selskapet. Det ble to interessante dager.

knut og co
Knut Gaaserud ønsker nye ledere velkommen.
(Foto: marked og kommunikasjonsavdelingen)

 

Samlingens dag 1 var preget av interne forhold. I Therese Johannesens fravær holdt Gro Fløistad et fint innlegg om IA-arbeid og viktigheten av å drive med det, Bente Sandal fikk hjelp av Gullhjelm-vinner Jan-Hugo Schnelle fra distrikt Vest i sitt innlegg om lederskap. Knut Gaaserud holdt et innlegg om å finne veien tilbake til vinnersporet. Om Knut nå får med seg hele laget, så kan det se ut som de dårlige tidene snart skal være lagt bak oss. Det innlegget som kanskje vakte mest interesse var likevel det som vår påtroppende konserndirektør gav. Vår nye CEO for konsernet, Fredrik Strand, gav en presentasjon av seg selv, sin bakgrunn, og sine visjoner for selskapet videre. Strand har blant annet enn helt klar oppfatning av hva han forventer av lederne rundt seg. Vi skal ha ledere som kan, og vil! Siste post på det offisielle programmet var annonsering av vinnere i klassene HMS-pris, beste distrikt, og beste avdelinger.

ia innlegg
Gro Fløistad og IA-gjengen fra Caverion Oslo
(Foto: marked og kommunikasjonsavdelingen)


Som kjent gikk distrikt Nord av med seieren i årets HMS-pris igjen. Det samme gjorde Eiendomsdrift.En lang og intens dag fortsatte ute i det fri etter et raskt klesbytte.
Iført tyvek støvdresser og toppluer i flashy farger og Caverion-logoer ble vi busset ut i en villmarkscamp og fikk være med på både trugetur, skigåing på trandem-ski. (2x4 tommers plank med «bindinger» på.) og curling med levende curlingstener. Både Knut Gaaserud og Fredrik Strand gjorde seg utmerket som curlingstener. Strabasene ble avsluttet over litt forfriskninger og sangoppvisninger i en diger lavvo. Vel tilbake på hotellet var det så vidt tid for en dusj og nytt klesskift før aperitiff i baren.
Etter denne ventet en bedre middag på oss i hotellrestauranten Galleriet.
Underveis i middagen ble vinnerne av de olympiske øvelsene kåret, og det var Team Eiendomsdrift som stakk av med førstepremien. (Laget ble godt hjulpet av adm.direktør, Academy-rektor og undertegnede.) For å runde av en hyggelig middag, fikk vi besøk av Lars-Lillo Stenberg som dro noen klassikere for oss. «Vår», «Smak av honning», «Neste sommer» og «Kokken Tor» satt som et skudd.

uteaktivitet

Uteaktivitet i olympiske omgivelser
(Foto: marked og kommunikasjonsavdelingen)


Kvelden ble rundet av i baren med litt diskusjoner og skrøner.Dag 2 hadde vi mest eksterne innlegg. Først ut var PWC med et inspirerende opplegg om etikk. PWC er et konsulentfirma som spesialiserer seg på gransking av såkalt misligheter i et selskap. Misligheter er altså overtramp på etiske retningslinjer, og ofte brudd på skatteloven, konkurranseloven, mm.Neste ut var direktør i Norsk Teknologi, Ove Guttormsen, med et innlegg rundt lønnsomheten i store selskap kontra små bedrifter. Hvorfor er det vanskeligere for de store å tjene penger?
Sitat fra Guttormsen: «Lønna er det stort sett EL&IT som bestemmer..»Årets reprise var Bjørn Erik Øye fra Prognosesenteret. Han kunne spå om et godt marked også fremover.
Spesielt boligmarkedet ser bra ut. Nok en gang viser det seg at verdens ulykke er Norges flaks.Siste eksterne før gruppearbeidet var fra Enova Norge. Nils Kristian Nakstad informerte om støtteordninger og hvor man kunne forvente at våre kunder og vi kunne få støtte.
Caverions mange løsninger er jo spesialdesignet for nettopp å spare energi for kundene våre.Et gruppearbeid må til på en samling, og denne gang ble deltakerne delt inn i grupper etter sine operasjonsområder. Service, prosjekt, økonomi og HR/HMS.
HR/HMS-gruppen, der undertegnede satt, brukte tiden til å revolusjonere HR-prosessene.Som siste post på programmet før Knut takket av og ønsket god tur hjem, hadde vi en siste ekstern innleder på programmet. Tatt i betraktning omgivelsene vi var i, og navnet på auditoriet vi hadde, var det naturlig at det var Bjørn Dæhlie som kom og fortalte om sine erfaringer med lagbygging og prestasjoner fra sin lange og innholdsrike idrettskarriere. Det er viktig å kunne glede seg over sine lagkameraters suksess også! Det skal innrømmes at det er ikke mye langrenn jeg har sett i min tid, og kjenner derfor Dæhlie kun av navn, men poenget kom nå likevel klart frem.SHVO takker for invitasjonen og to interessante dager med mange interessante mennesker.

fredrik strand
Fredrik Strand presenterer seg selv, sin bakgrunn og sine fremtidsvisjoner for Caverion
(Foto: marked og kommunikasjonsavdelingen)