ewc 2013 1
 

Så var vi her igjen! I Panuntie 11, bedre kjent som YIT-Corp. Årets EWC-konferanse er i gang! Stemningen er god, og det er mange kjente fjes, og alltids noen nye. Selv har vi med oss Øyvind Landsvik som er med den norske delegasjonen for første gang. Selv er jeg med for tredje gang, men først denne gangen er jeg med som offisiell representant. Kenneth og Magnar er godt rutinerte, og sammen trosser vi språkproblemer og logistikkvrier.

Det er en litt spesiell ramme rundt årets EWC-konferanse. Det er den siste YIT-konferansen for de av oss som går over i Caverion, mens en god del av representantene fortsetter i YIT. Litt vemodig er det jo, men det blir en fin gjeng som går videre i Caverion. Og foreløpig er det fortsatt hovedkvarteret til YIT Finland som blir adressen for neste års konferanse.

Torsdagen er satt av til opplæring i å lese bedriftsøkonomiske tall. Uttrykk som ebit, debit, cashflow, og en masse andre utrykk fra tallknusernes verden blir forklart, og vist i sammenheng. Om vi ikke blir bedriftsøkonomer hele bunten, så får vi i alle fall et litt bedre grunnlag for å forstå uttrykkene som presenteres for oss når vi får høre hvordan det går med konsernet.

 
ewc 2013 2

(EWC føles fortsatt litt som et EU-toppmøte, med tolkene og alle nasjonalitetene som er representert.)

Som vanlig avsluttes dag en i Villa Kolikari med bevertning og sosialt samvær. 

Det er uvisst om dette er siste gangen vi er her eller ikke, så vi tar litt ekstra med bilder.

 
ewc 2013 3
(Pii Raulo, konsernets senior vice president, HR, ønsker velkommen til Villa Kolikari, godt hjulpet av tolk Hans Virtanen.)
 
 
ewc 2013 4
(Magnar, Øyvind og Kenneth utenfor Villa Kolikari.)
 
 
ewc 2013 5
(Øyvind og Kenneth trekker litt frisk luft på bryggen som tilhører Villa Kolikari.)
 

På fredag er selve EWC-konferansen med konsernets toppledelse til stede, og

til å begynne med presenteres vi for en studie gjort av kulturen innad i YIT, og hvordan vi bør gå frem videre, både i YIT og Caverion. Blant annet har man oppdaget at mange steder er det slik, at ledere som leverer gode tall og resultater kan oppføre seg litt dårlig mot ansatte og ta litt lett på lovverk for så å slippe unna med det. Vi vil se mer til resultatene fra denne studien i fremtiden.

Naturligvis blir fisjonen et hett tema på en slik konferanse. Og selv om det er business as usual fram til 1. juli, da selve fisjonen finner sted, så er det satt av god tid å presentere Caverions profil, og si noe om veien videre. Med mange nysgjerrige blikk og et myndig «No pictures!» Fra HR-sjef i konsernet, Pii Raulo, dukker den nye logoen opp på storskjerm. En C som avsluttes i en pil. Sammen med slagordet «Working for better buildings!» Historien bak logoen er at C’en, som er forbokstaven i vårt nye navn, representerer et bygg, fra det bygges, og følger hele livssyklusen med vedlikehold og ombygging.

Det er også sagt at vi får ha egen tekst på bilene våre, men at teksten skal være felles pr. land.

 
ewc 2013 6
(Dataanimert fremstilling av den nye logoen vår. Dette var noe av det deltakerne var mest spent på.)
 
 
ewc 2013 7

(Juhani Pitkäkoski er en mann det ikke er lett få bilder av, han er så engasjert at han knapt kan stå stille.

Her legger han frem YITs resultater for 2012 og hittil i 2013.)

Resultatene fra Voice 2013 ble presentert, og jevnt over er det greie resultater, Norge skiller seg litt ut med sin ledelses- og engasjementsindeks, men tendensene er de samme i de to andre skandinaviske landene. Vi ser for øvrig at den kvinnelige andelen ansatte jevnt over er mer positive i Voice-svarene. Om det er fordi kvinnene trives ekstra godt i YIT eller om de er redde for å bli identifisert som en liten gruppe, vet vi ikke.

Etter to lange dager er det på tide å ta farvel. Noen ser vi igjen neste år, andre kan det være en god stund til vi ser igjen. Det blir mange håndhilsninger, klemmer og lykke til videre.

Så går turen i felles buss til flyplassen, og EWC-konferansen er et avsluttet kapittel for denne gang.

 
Together we did it..